Bila Hati Kata Sayang kindle ë Mass Market Paperback

ebook Õ Bila Hati Kata Sayang ç Evelyn Rose

Bila Hati Kata Sayang“Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar” Ariana RoseAriana Rose Kehadirannya menyebabkan majlis pernikahan itu terbatal Disebabkan gadis itu jugalah reputasi dan status diri bekas pengantin lelaki itu menjunam jatuh di mata masyarakat Siapa sebenarnya dia Apa tujuannya dan siapa yang menghantarnya untuk merosakkan majlis pernikahan itu Tak kira dia akan menyiasatnya Bila Hati PDF jugaAkhirnya A During the first 13 of the book I was so ready to give it one star I mean initially the book has all the elements of a one star bookThe concept the girl marryingfalling in love with her own let's get this straight RAPIST Haven't we debated about this before CheckThe rape scene itself sempat lagi perempuan tu check out muka rapist dia yang handsomewait what LOL CheckChock full of grammatical errors Check Not trying to be a grammar nazi but takkanlah tak ada English editor kat Karyaseni Satu dua bolehlah maafkan but when you have characters who are supposedly very highly educated in UK where else spent almost all of their lives over there it's actually out of character for them to have a poor command of English Isn't itAdam is just a creepy obsessive possibly psychotic guy not to mention a RAPISTbut this characterization of the hero seems to be the in thing right now eh I didn't hate his history I hated his personality CheckIt got to the point where I wanted to chuck the book to the wall and demanded a refund of RM2500 from the very bookstore where I'd bought it on grounds of mental scarringBut then I decided to give the book another chance I mean ratings tinggi kot bestseller lagi maybe I'm missing something Okay fine teruskan pembacaan with disbeliefThe story improved substantially masa Adam Ariana nak kahwin although serious tak logik macam mana diorang tak tahu siapa partner masing masing Kata postgrad kat Cambridgehaha sempat dengki lagi Sebab masa ni Adam dah rasa guilty sangat for raping her so dia berusahalah jadi baik jumpa ustaz siap pergi umrah lagiyou know the drill Writing penulis masa ni pun mula nampak lebih terperinci kemas dan teratur I like the banter between Adam Ariana I like how Ariana finds a way to forgive him I like how Adam changes so much not because dia malu dengan Ariana tapi sebab malu dengan Tuhan And I also like how the author berdakwah dalam novel ini Ada banyak hadis ayat al uran cara mandi junub yang mengikut sunnah pun ada Banyak ilmu yang dapatso thumbs up Evelyn Rose even tiada kajian yang mendalam pun sekurang kurangnya terkesan jugaklah Cuma tak dapat full five stars because I really really hated the beginning Oh dan a few chapters towards the end tiba tiba dah 7 years later So agak tak ada kesinambungan di situAnyway saya ibaratkan wagg aku dah pandai guna perkataan ibaratkan rasa macam Melayu sejati LOL perjalanan novel ini seperti hidup Tengku Adam Kamil juga it starts off a bit rough full of sins and dark twists and turns but ultimately it sees the light of the day and renews itself and guess what It's good enough to erase all the bad things beforehand

Evelyn Rose ç Bila Hati Kata Sayang pdf

Mangatnya Kenapa mesti ada nama itu dalam kamus hidupnya“I’m gonna miss you I’d rather stay by your side Always”“Sayang kat abang rupa rupanya ya”“Mestilah you are my bubbly boo and a naughty one too”Selama ini sudah banyak perempuan yang lebih cantik daripada dia hadir dalam hidup Tengku Adam Kamil Tapi kenapa gadis itu juga yang melekat dalam hati dan ingatannya Adakah itu petanda yang dia memang ditakdirkan untuk dirinya“Satu aje kesalahan awak Ariana Awak dah curi hati saya” – Tengku Adam Kami Typical Malay novel storyline

text Bila Hati Kata Sayang

Bila Hati Kata Sayang kindle ë Mass Market Paperback ï ➮ [Read] ➪ Bila Hati Kata Sayang By Evelyn Rose ➺ – Helpyouantib.co.uk “Saya memohon maaf kerana mengganggu majlis kalian Tetapi sebelum Tengku Juwita bernikah dengan Tengku Adam dia wajar mengetahui siapa bakal suaminya yang sebenar” Ariana Riana Rose terpaksa akur dengan balasan yang perlu diterimanya akibat perbuatannya itu Semenjak bertemu dengan lelaki itu banyak peristiwa yang tak terjangka berlaku dalam hidupnya“What’s so funny”“Talking to me”“Nah just talking to the lizard See there we were talking just now I know you won’t be able to understand the lizard’s language”Tapi kenapa setelah berlari sejauh ini lelaki itu masih ditemuinya Setelah dia berusaha melupakan semua kenangan itu kenapa lelaki itu kembali meruntuhkan azam dan se It was an interesting story buttttttAside from the glaring grammatical mistakes and wrong usage of words the time jump at the end was very out of the blue The honeymoon chapters ended so sweetly but the next chapter's time jump was very abrupt with no warning at all because suddenly readers were taken to 7 years later Wait I do have another issue with this novel I was and am rather bothered by how the rape scene was portrayed It was a rape scene but I felt it wasn't a rape as well Does this make sense The heroin didn't behave like how a rape victim does in real life situations like this First she was abducted and then taken somewhere to be raped Hello in real life that person would be in a trauma and she was almost raped a second time by that same person So excuseeeee meNevertheless I'm still curious as to how this novel would be translated on screen